Lenuţa Hellen Nadolu povesteşte în cartea ei cum a fugit din România comunistă sperând la o viaţă mai bună în Ghana, după ce în ţara natală a fost extrem de chinuită de tatăl ei. Românca a crezut că norocul i-a surâs când l-a cunoscut, în 1973, pe Victor, un ghanez venit să studieze medicina la Bucureşti.

Soţul ei şi-a mai luat o nevastă

Deşi era cu 13 ani mai mare decât ea, după doar câteva săptămâni Lenuţa a rămas însărcinată cu acesta. S-a mutat în casa ghanezului, iar după ce i-a adus pe lume o fetiţă, s-au căsătorit. Când ea a împlinit 24 de ani, Victor i-a spus că vrea să se întoarcă în ţara natală, iar femeia l-a urmat. Ghinionul a urmărit- o însă şi pe meleagurile soţului ei, unde a aflat, şocată, că acolo bărbaţii au mai multe neveste.
Aşa se face că, însărcinată în cinci luni cu al doilea copil, a descoperit că soţul ei îşi plănuieşte căsătoria cu a doua nevastă. Cu toate acestea, a divorţat de el abia când era gravidă cu al treilea copil. Deşi a fost un divorţ anevoios, din cauza faptului că Victor era unul dintre cei mai respectaţi medici, românca a câştigat custodia copiilor şi s-a întors în România, unde tatăl ei a continuat să-i facă viaţa un chin.
Astfel, disperată, în 1983, femeia a mers la o ghicitoare care i-a spus că îşi va găsi liniştea în ţara al cărei nume începe cu “A”, şi aşa s-a trezit în faţa Ambasadei Australiei, unde a a obţinut viză de turist. Curajoasă, şi-a lăsat copiii în România şi a luat drumul Australiei, unde a cerut azil politic. După 12 luni au urmat-o şi copiii ei, Elsie, Nancy şi William. Lenuţa a devenit un imigrant model în Australia, iar acum, după ce şi-a povestit viaţa în carte, a cunoscut celebritatea.
 

Urmărește-ne pe Google News