Însă, cu toate că s-au vândut peste 50.000 de exemplare, Jean-Marie Roughol, în vârstă de 47 de ani, continuă să doarmă pe străzi, întrucât ar urma să încaseze câştigurile de pe urma cărţii publicate de editura Calmann-Lévy abia peste 10 luni.
El cerşeşte pe Champs Elysées, în faţa unui butic Chanel şi cel care l-a ajutat să publice cartea este fostul ministru de interne Jean-Louis Debré, cu care s-a împrietenit după ce i-a păzit bicicleta în timp ce el îşi făcea cumpărăturile. În plus, în cartea sa, Jean-Marie vorbeşte chiar şi despre prietenia sa cu Jean-Louis Debré.
Bărbatul fără adăpost spune că are contact zilnic cu înalta societate din Paris şi că, odată, actorul Jean-Paul Belmondo i-a dat 10 euro sau că vedeta Michel Drucker, moderatorul unor emisiuni de televiziune şi radio, îi aruncă întotdeauna câte o monedă.
Roughol locuieşte în stradă de 25 de ani şi spune că “cerşitul este o profesie”. După succesul cărţii sale de 176 de pagini, care s-a vândut în peste 50.000 de exemplare şi pe care a scris-o pe băncile parcurilor, bărbatul a început să apară chiar şi în emisiuni.

Urmărește-ne pe Google News