„Serviciile” naturale, cum ar fi hrana, apa curată și aerul, precum și protecția împotriva inundațiilor au fost deja afectate de activitatea umană.

Mai mult de jumătate din PIB-ul global depinde de o biodiversitate funcțională, potrivit raportului, dar riscul unor puncte de vârf este în creștere.

Țări precum Australia, Israel și Africa de Sud se situează aproape de vârful indicelui de risc al Swiss Re pentru biodiversitate și servicii de ecosistem, cu India, Spania și Belgia, de asemenea, aproape de vârf. Țările cu ecosisteme fragile și sectoare agricole mari, precum Pakistanul și Nigeria, sunt, de asemenea, semnalate în studiu.

Țări ca Brazilia și Indonezia aveau zone întinse intacte, însă aveau o puternică dependență economică de resursele naturale, ceea ce arăta importanța protejării habitatelor sălbatice, mai arată studiul Swiss Re.

„O cincime dintre state riscă să-și distrugă ecosistemele din cauza unei scăderi a biodiversității și a serviciilor benefice conexe”, mai arată studiul.

„Dacă declinul serviciilor care țin de ecosistem continuă, în speciale în țările cu risc, deficiențele vor și mai puternice, până vor ajunge la punctele de vârf”, a spus Oliver Schelske, autorul principal al cercetării.

„Acesta este primul index al cunoștințelor noastre care reunește indicatorii biodiversității și ecosistemele pentru a se compara în întreaga lume și apoi se leagă în mod specific de economiile acestor locații”, spune Jeffrey Bohn, ofițerul șef de cercetare al Swiss Re.

Indicele a fost conceput pentru a ajuta asigurătorii să evalueze riscurile ecosistemului la stabilirea primelor pentru companii, însă Bohn a spus că ar putea avea o utilizare mai largă, „deoarece permite întreprinderilor și guvernelor să ia în considerare biodiversitatea și ecosistemele în luarea deciziilor lor economice”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News