Marcela Ghiţă le-a cântat juraţilor o piesă în limba rusă şi i-a încântat cu o ciorbă rusească, soleanca, prin care a reuşit să treacă în următoarea etapă a concursului. Nu fără emoţii însă… În momentul degustării, a avut emoţii mari. „Dacă nu aruncaţi cu borsşul în mine, e bine”, a spus Marcela.
Din fericire pentru ea, ciorba rusească făcută cu castraveţi muraţi şi afumatură a fost foarte bună şi a fost lăudată chiar de Chef Florin: „E foarte gustoasă”.
Iată reţeta ciorbei care i-a impresionat pe juraţi
Ingrediente:
piper, sare, patrunjel, 100g smantana grasime 20%, 1 cutie masline negre fara samburi, 1 lamaie, 150g salam uscat, 150g salam afumat, 150g carne de vita (muschi afumat), 150g carne de porc (muschi afumat), 3 rosii medii, 1 ceapa rosie medie, 4 castraveti murati, 2 litri apa
Metoda de preparare:
Se taie castravetii julien si se adauga in 2 litri de apa, se pun la fiert 10 minute. Ceapa se caleste in tigaie pana devine transparenta, dupa care se adauga rosiile si se mai lasa 2-3 minute. Apoi, se adauga in castron alaturi ce castraveti.
Se mai lasa la fiert 5 minute si se adauga mezelurile taiate, se amesteca si se lasa la fiert pentru 15 minute. La final se condimenteaza cu sare si piper, se adauga patrunjelul si se opreste aragazul.
La servire in fiecare farfurie se adauga o felie de lamaie, cateva masline si patrunjel tocat. La dorinta se adauga si cate o lingura de smantana.
(Sursa: foodstory.ro)
Citeşte şi: Asta e REŢETA care i-a făcut pe juraţii MASTERCHEF să spună „Sărut mâna pentru masă!”. Învaţă şi tu cum să prepari felul delicios!