Pornind de la ipoteza ca elevii unei clase sunt hoti, omul legii a facut tot ce i-a stat in putinta sa ii cheme pe toti la Sectia 8, cu tot cu dirigintele lor, pentru audieri.
Miercuri la pranz, Adrian Popa, elev in clasa a VII-a B la Liceul Emil Racovita din Capitala, a constatat disparitia telefonului mobil. Pentru ca aparatul, detinut impotriva regulamentului liceului, parca intrase in pamant, pustiul si-a anuntat tatal, politist la „Circulatie”, ca a fost pradat. Dupa o scurta investigatie, barbatul a ajuns la o concluzie fara echivoc: hotul e sigur printre elevii clasei a XII-a C, care tocmai facuse schimb de sali de curs cu cei mici pentru o ora de laborator. In rationamentul omului legii nu au intrat copiii de clasa a VII-a si pierderea accidentala a pretiosului telefon.
A doua zi, in timpul orei de matematica, la usa clasei XII C bat doi politisti de la Sectia 8. Ora e intrerupta si elevii sunt anuntati sa vina pentru declaratii la Sectie. Chiar daca sunt minori, politistii au uitat se le spuna copiilor sa vina la audieri insotiti de un parinte si de un reprezentant legal, asa cum prevede legea. Ca sa fie siguri ca nimeni nu va lipsi de la „extemporalul” de la politie, agentii si-au notat numele fiecarui elev, iar Corneliu Georgescu, dirigintele clasei de „hoti”, a fost chemat cu citatie pentru a lamuri situatia.
La Sectie primul a ajuns dirigintele, care a fost doar intrebat daca a mai avut probleme cu elevii sai. Raspunsurile sale i-au lamurit pe oamenii legii sa claseze cazul si sa renunte la audierea celor 23 de elevi. Cum profesorul nu a mai apucat sa-i anunte pe liceeni ca nu mai e cazul sa se prezinte la Sectie, politistii s-au trezit, la pranz, cu toata clasa de „suspecti” in curtea Sectiei 8. Realizand, probabil, ridicolul situatiei, dar si faptul ca minorilor le sunt incalcate drepturile, tinerii au fost instiintati ca nu mai e nevoie sa dea declaratii si ca sunt „liberi ca pasarile cerului”.