Într-un comunicat de presă, compania Regeneron a anunțat că a trecut la evaluarea capacității medicamentului de a preveni infecția cu coronavirus în rândul persoanelor neinfectate, dar care au avut contact direct cu o persoană infectată.
Potrivit Regeneron, cocktailul de anticorpi este testat în peste 100 de locații și este de așteptat să includă 2.000 de pacienți din Statele Unite.
De asemenea, medicamentul va fi administrat la 1.850 de pacienți spitalizați și la 1.050 de pacienți nespitalizați din peste 150 de locații din Statele Unite, Brazilia, Mexic și Chile.
De asemenea, Regeneron a menționat că procesul se desfășoară în comun cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, parte a Institutului Național de Sănătate din SUA.
450 de milioane de dolari pentru fabricarea medicamentului
Compania Regeneron a anunțat că a primit un contract de 450 de milioane de dolari pentru fabricarea și furnizarea tratamentului cu anticorpi, ca parte a „Warp Speed”, un amplu program de vaccinare anti-Covid-19, derulat de guvernul SUA.
Regeneron a primit deja acordul de la Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală și de la Departamentul Apărării SUA, care, de altfel, sprijină fabricarea medicamentului, astfel încât acesta să poată fi disponibil imediat în Statele Unite. Dacă studiile clinice au succes, medicamentul va primi și autorizația de urgență de la US Food and Drum Administration (FDA)
Compania a început să crească producția acestui medicament în primăvară și a spus că dacă primește aprobare, acesta va fi disponibil în Statele Unite fără costuri.
Cum funcționează „cocktailul minune”
Anticorpii sunt proteine pe care organismul le secretă în mod natural pentru a-l proteja de amenințări precum Covid-19. Pentru a produce anticorpi monoclonali, oamenii de știință testează mii de variante ale acestora pentru descoperi care sunt cei care combat cel mai eficient coronavirusul.
În acest caz, oamenii de știință Regeneron au ales doi anticorpi, i-au scalat și i-au introdus într-un medicament pe care speră să îl poată folosi pentru a trata simptomele și poate chiar să funcționeze ca protecție pentru comunitățile vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă sau lucrătorii din domeniul sănătății.
Medicamentul a arătat deja rezultate pozitive în studiile anterioare la om, care au început în luna iunie. Rezultatele de la faza 1 au inclus, inițial, 30 de pacienți spitalizați și nespitalizați care au fost infectați cu Covid-19.
Regeneron a spus luna trecută că medicamentul va fi testat în patru medii diferite. Persoane care sunt internate cu Covid-19; cele care au simptome ale bolii, dar nu sunt spitalizate; persoane care sunt sănătoase, dar au un risc ridicat de a se îmbolnăvi; și oameni sănătoși care au intrat în contact direct cu o persoană bolnavă.