Această întâlnire are loc în urma apelului lansat de mai multe instituții de cultură din România, în urma reducerii bugetelor, fapt care a dus la blocarea parțială a activității acestora, dar și la concedierea unor colaboratori. Numai în cazul Teatrului Național din București bugetul de bunuri și servicii a fost scăzut cu 2 milioane de lei, fiind mărită suma capitolului bugetar venituri proprii cu un milion de lei.

Din delegație vor face parte: Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii George Enescu, Bianca Ionescu, manager Teatrul de Operetă „Ion Dacian” și Călin Dan, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană.

Întâlnirea de la Palatul Victoria vine în urma discuțiilor pe care o delegație numeroasă de directori din instituții de cultură le-a avut, pe 19 iunie, cu ministrul Culturii, Daniel Breaz, un dialog care nu a dus în final la nicio concluzie.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, 3 iulie, va avea loc o întâlnire a reprezentanților instituțiilor de cultură cu membrii Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

Duminică după-amiază, câteva sute de persoane, angajați ai mai multor instituții de cultură, dar și artiști independenți, s-au adunat într-un miting de protest în fața Guvernului României, solicitând deblocarea posturilor și revenirea la bugete care să permită buna funcționare a instituțiilor.

Ion Caramitru, Managerul General al Teatrului Național din București își exprimă speranța unei bune întâlniri cu reprezentanții Guvernului, pentru deblocarea situației fără precedent cu care se confruntă în acest moment atât cel mai mare teatru din Europa, dar și celelalte instituții din subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale.


Citește și:

Concedieri masive în teatre, după ce Guvernul și Firea au tăiat bugetul instituțiilor culturale! 54 de oameni au fost dați afară de la TNB, 31 de la ARCUB!

VIDEO | Actorii de la TNB avertizează că ar putea să fie anulate spectacole și închise săli în urma disponibilizărilor! Mihai Călin: „Noi nu putem să lucrăm fără tehnicieni”

Urmărește-ne pe Google News