Echipa de robotică InfO1Robotics, Deco RAM și BravBots au început, de joi realizarea de viziere pentru personalul medical din Prahova, aflat în mare nevoie de astfel de echipamente de protecție!

Au materiale pentru 100 de viziere, Județeanul ar avea nevoie de 10.000

”În acest moment, avem la dispoziție 4 imprimante 3D si materiale pentru a produce 100 de viziere. Spre exemplu, doar pentru Spitalul Județean de Urgență Prahova, necesarul depășește 10.000 de bucăți”, anunță echipa de robotică a Colegiului Național Ion Luca Caragiale din Ploiești pe pagina de socializare.

Procedura de producţie 3D pentru o vizieră sau o pereche de ochelari de protecţie durează aproximativ 60 de minute şi implică, practic, printarea suportului, decuparea filmului PVC şi montarea acestuia.

Membrii echipei au făcut un apel către comunitatea prahoveană pentru a se alătura inițiativei cu imprimante 3D, materiale pentru confecționarea vizierelor InfO1Robotics (folie de policarbonat transparentă, de până la 0.8 mm grosime) sau fonduri pentru achiziționarea acestora.

Echipa de robotică InfO1Robotics.

”Problema mare este lipsa materialelor din care fabricăm aceste viziere. Până acum, le luam de la magazine de bricolaj, dar nu mai au nici ei. Am discutat cu persoane din alte județe, situația este asemănătoare. Un metru pătrat din acest material costă cam 26 de lei”, a spus coordonatorul inițiativei în Prahova, Tudor Avram, pentru ph-online.ro.

Am făcut o socoteală, prețul pe bucată este cam de la 6 lei. Noi le donăm pentru spitale, nu le vindem.

Tudor Avram:

Deja, medicii de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești poartă vizierele care previn eventuala contaminare cu coronavirus și realizate de echipa de robotică.

După ce și-au văzut afacerea închisă de epidemie, doi români din Insulele Canare și-au luat imprimanta 3D și fac viziere de protecție pe care le-au donat medicilor și polițiștilor locali

Societatea Studenților în Medicină din București, consorțiu de organizații de tineri inventatori români șimai multe firme din țară și-au adaptat producția la solicitările actuale de măști și ochelari de protecția pentru cadrele medicale.

Designul pe care comunitatea din România ȋl folosește a fost creat de o companie de printare 3D din Cehia. Ministerul ceh al Sănătății a aprobat proiectul, precum și folosirea vizierelor ȋn toate spitalele din țară.

 
 

Urmărește-ne pe Google News