Toate informaţiile despre EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018, AICI


Eleva de colegiu din Ploiești este Angela Georgiana Mateescu și a terminat clasa a VIII-a cu media 9.20. Fata are atestat recunoscut internaţional de limba franceză şi limba engleză. A studiat de mică actoria şi a făcut parte din clasa actriţei Stela Popescu, spun părinţii săi, care recunosc faptul că fiica lor este mai degrabă o fire de artist, iar matematica nu este una dintre materiile ei preferate, arată adevărul.ro.

Când aude de matematică se albeşte la faţă. Pur şi simplu, a fost terorizată în ultimii doi ani de profesor. Tot timpul i-a spus că ea nu este elevă de Caragiale. Este un copil cuminte, care are note numai de 9.00 şi 10.00 la celelalte materii. Nu a excelat niciodată la matematică, ştiam asta, dar nici nu era un copil care să fie lăsat corigent”, a spus tatăl elevei.

Părinţii Georgianei susţin că atât ei cât şi fiica lor au aflat ce note va avea la matematică pe semestrul al doilea din clasa a VIII-a foarte târziu, când practic nu se mai putea face nimic. Când era ascultată la oră, profesorul nu anunţa nota şi nici nu o trecea în catalog.

Fata cu 9,20 nu a intrat în Evaluarea Națională 2018, colegii cu 5 susțin examenele

Părinţii fetei nu înţeleg cum este posibil ca la cursul de matematică opţional unde predă acelaşi profesor, fiica lor are media 10.00, dar la cursul obligatoriu nu a reuşit să ia note de trecere. Au făcut plângeri atât la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde au reclamat faptul că fiica lor a fost tratată incorect la clasă de către profesor, cât şi la Inspectoratul Şcolar Prahova.

”Sunt conştient că nu se mai poate face nimic cu situaţia şcolară a fiicei mele, dar vreau să se afle ce se întâmplă în acest liceu. Au nenorocit un copil. Pe fiica mea care are media generală 9.20 nu o bagă în examenul de Evaluare, dar pe alţii care au media 5.00, da. Este nedrept”, a mai spus Mateescu, tatăl elevei.

Contactat telefonic, Cristian Niţă, profesorul de matematică a declarat că nu este vinovat cu nimic şi că notele pe care Georgiana Mateescu le are la matematică sunt primite ”pe merit”.


VIDEO/”Testamentul” unui absolvent de Oxford care emigrează din România: “Mi s-a spus că mi-am vândut ţara pentru că am studiat în străinătate”


 

Urmărește-ne pe Google News