Familia din Cluj a plătit ani la rând chirie din cauza faptului că Primăria nu i-a anunţat că a obținut o locuință ANL, instituţia fiind nevoită acum să plătească oamenilor 14.000 de euro reprezentând chirii şi daune morale.
În motivarea acţiunii, reclamanţii au arătat că în 1986 li s-a atribuit în baza Legii 5/1973 o locuinţă situată în Cluj-Napoca şi că în anul 2003 locuinţa a fost retrocedată fostului proprietar. Ulterior, reclamanţii au încheiat cu proprietarul un contract de închiriere valabil până în aprilie 2009, notează monitorulcj.ro, dar în octombrie 2008 au fost notificaţi să părăsească locuinţa. Atunci, s-au adresat Primăriei municipiului Cluj-Napoca pentru obţinerea unei locuinţe din fondul locativ de stat, însă cererea lor a fost soluţionată abia după patru ani şi numai după ce s-au adresat instanţelor de judecată.
În 2012, Curtea de Apel Cluj, printr-o sentinţă definitivă, a obligat Primăria şi Consiliul Local Cluj să aprobe şi să le repartizeze o locuinţă corespunzătoare, însă această repartiţie nu le-a fost comunicată niciodată, astfel că “nepunerea în acestui act administrativ, prin exces de putere, reprezintă o încălcare gravă a drepturilor lor. Poziţia 2, obţinută legal şi de necontestat de către familie, a devenit obligatoriu de respectat”, au decis judecătorii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro