„O persoană de sex feminin a semnalat faptul că a fost luată cu forța de persoane necunoscute și urcată împotriva voinței sale într-un autovehicul. La momentul efectuării apelului, aceasta nu a putut oferi răspunsuri la întrebările esențiale ale operatorului privind identitatea sa, descrierea vehiculului sau locația în care se află, iar convorbirea s-a întrerupt, fără a putea fi reapelată”, a transmis IPJ Brașov vineri, 18 octombrie.
Imediat, au fost mobilizate echipe întregi de polițiști care au plecat încercând să o localizeze. În total, au participat aproape 100 de forțe și structuri operative.
„Deși informațiile furnizate erau extrem de limitate, prin utilizarea tehnicilor avansate de localizare și coroborarea altor date obținute din teren, la data de 17 octombrie au fost emise trei mandate de percheziție domiciliară, în Cartierul Săticel, din orașul Zărnești”, a transmis Poliția.
Fata era acasă, cu familia
La percheziții, polițiștii au găsit mobilul de pe care s-a sunat la 112, dar și persoana care a generat alarma falsă. Este vorba despre o tânără de 13 ani, care se afla acasă împreună cu familia.
„Fata a recunoscut că a inventat acest scenariu după ce a primit o provocare pe o rețea de socializare, astfel că a semnalat o răpire inexistentă. După efectuarea apelului, ea a refuzat să răspundă apelurilor insistente ale operatorului 112, a închis terminalul mobil și a aruncat cartela SIM pentru a evita identificarea”, au precizat polițiștii.
În cauză, s-a făcut dosar penal pentru infracțiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare. Această faptă este pedepsită de Codul Penal cu până la 3 ani de închisoare sau amendă. Totodată, se analizează și varianta sancționării părinților minorei, de 13 ani, pentru lipsa supravegherii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro