Zoe Steyn din Africa de Sud povestește că aștepta un val să facă surf atunci când s-a întâlnit față în față cu prădătorul de 10 metri lungime. Ea spune că tot ce a văcut a fost un „uriaș ochi negru” care o privea drept la ea, când a fost aruncată de pe placă în apă. ”Am auzit un sunet puternic când mi-a luat placa de surf și a început să o scuture. Și-a înfipt fălcile în placă, la o distanță foarte mică de piciorul meu. Eu m-am tras la o parte și apoi am văzut o formă neagră în apă și m-am panicat”, a povestit tânăra.


Citește și: Povestea omului care a căzut din spațiu și din care a mai rămas doar o bucată carbonizată


Din fericire, un prieten al fetei, JP Veaudry, în vârstă de 40 de ani, se afla în apă la vremea respectivă și a putut să-i sară în ajutor să o scoată din apă. El a spus pentru MailOnline Travel că nu a văzut rechinul, „Totul s-a întâmplat foarte repede. Zoe țipa în timp ce rechinul scosese placa de sub ea. Primul meu gând a fost să ies mai repede pe plajă. Dar nu am putut să o las acolo cu rechinul, așa că am mers spre ea. Între timp, ea se urcase înapoi pe placă și ne-am întors împreună pe mal”, a povestit JP Veaudry.

Tatăl lui Zoe a spus că, deși era șocată de incident, fata s-a întors în apă a doua zi. „Se va întoarce în apă mâine pentru antrenamente. Suntem recunoscători pentru faptul că întâlnirea / atacul (numiți-l cum vreți), a lăsat-o neatinsă”, a scris tatăl fetei pe un site specializat pentru surferi.


Citește și: Jurații X Factor încasează bani frumoși pe firmele lor. Delia învârte milioanele, Brenciu și Bănică, sutele de mii


Foto: zigzag.co.za

Urmărește-ne pe Google News