Cadrele medicale din ambulanță au realizat că tânăra era gata să nască şi că, din cauza distanței mari și a drumului în reparație, naşterea se poate produce pe drum, astfel că au cerut ajutorul unei ambulanţe cu medic.
Ulterior, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a preluat pacienta, care a născut prematur în ambulanță un băieţel de 1.600 de grame.
„A fost vorba despre o sarcină de aproximativ 34 de săptămâni, din declaraţiile mamei. Naşterea s-a produs în ambulanţa de terapie intensivă. Era deja în prezentaţie craniană şi nu se mai putea temporiza până la maternitate”, a precizat Ramona Guraliuc, medicul şef al UPU-SMURD.
În ceea ce privește starea de sănătate a nou-născutului, aceasta este, potrivit medicilor, „mediocră”, bebelușul fiind transferat în secția de Terapie Intensivă de la Maternitatea Botoșani.
„Bebeluşul a ajuns cu stare generală mediocră, detresă respiratorie, hipotermie. A fost admis în Terapie Intensivă Neonatală, s-a instituit ventilaţie mecanică non-invazivă, încălzire controlată, stabilizare hemodinamică şi metabolică. Prognosticul este influenţat atât de complicaţiile prematurităţii, vârsta extrem de tânără a mamei, dar şi naşterea în afara spitalului. Este monitorizat permanent”, a precizat Carmen Zaboloteanu, medicul şef al secţiei neonatologie din cadrul Maternităţii Botoșani.
FOTO: Monitorul de Botoșani
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro