Femeia mergea la piață ca să vândă legume din grădina ei, iar soțul Faridei a devenit îngrijorat când aceasta nu s-a întors și i-a trezit pe vecini, care au început să o caute împreună cu el.
A doua zi, oamenii au descoperit în tufișuri un piton de șase metri, cu o umflătură mare pe burtă. Sătenii, bănuind ce era mai rău, au tăiat pielea reptilei și au găsit-o pe femeie în stomacul șarpelui.
Soțul Faridei, Noni, a spus că regretă mult că a lăsat-o pe soția sa să plece singură. „Dacă aș fi fost cu ea în acea zi, pitonul nu ar fi îndrăznit să o atingă”, a spus el. „Nici nu-mi pot imagina suferința pe care a trebuit să o îndure. Îmi pare foarte rău pentru familia noastră”.
Nu este prima dată când pitonii atacă oameni în Indonezia. În 2022, o altă femeie în vârstă de 50 de ani a fost ucisă și înghițită întreagă de un piton, în provincia Jambi de pe insula Sumatra.
Ea a mers la muncă la o plantație de cauciuc, dar nu s-a mai întors acasă în acea seară. Locuitorii mai multor sate au mers în căutarea ei, iar o zi mai târziu au găsit pitonul uriaș cu burta umflată.
„Victima a fost găsită în stomacul șarpelui”, a declarat șeful poliției locale, pentru presa locală, la acea vreme, adăugând că trupul ei era nedeteriorat la momentul descoperirii.
Cu toate acestea, astfel de cazuri sunt destul de rare. Patru persoane au murit astfel în Indonezia din 2017, inclusiv femeia care a fost ucisă de un piton în această săptămână.
Pitonii își înghit mâncarea întreagă. Fălcile lor sunt conectate prin ligamente foarte flexibile, astfel încât pot prinde o pradă de mari dimensiuni.
Mary-Ruth Lowe, de la Mandai Wildlife Group, a declarat pentru BBC că pitonii tineri tind să mănânce șoareci și alte animale mici, „dar odată ce ajung la o anumită dimensiune, sunt mai interesați de șobolani, dar caloriile pe care le primesc nu le potolesc foamea”.
„Ei pot ajunge în esență la aceeași dimensiune ca prada lor”, a adăugat Mary-Ruth Lowe. Prada lor poate fi un animal mare precum porcii sau vacile. Uneori, pitonii subestimează dimensiunea prăzii lor.
În 2005, un piton birman a încercat să înghită un aligator. Dar aligatorul s-a dovedit a fi prea mare, așa că pitonul a explodat în procesul de absorbție a hranei. Drept urmare, nu numai aligatorul a murit, ci și pitonul.
Pitonul reticulat (Malayopython reticulatus) este cel mai lung șarpe din lume, depășind în mod regulat 6 metri. Cel mai lung piton reticulat cunoscut a fost găsit în 1912 și avea o lungime de 10 metri.
Pitonii reticulati trăiesc în Asia de Sud-Est. Junglele Indoneziei găzduiesc o populație mare de pitoni reticulati. Aceștia sunt excelenți înotători și uneori chiar înoată în larg. Preferă să vâneze seara și noaptea și își petrec zilele în copaci sau în peșteri.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!