Femeia de 46 de ani, împreună cu soțul și fiul său de 12 ani, au luat cina, sâmbătă seara, la restaurantul RiFF din Valencia. Ea a murit în cursul nopții, în locuința sa, în timp ce soțul și fiul ei au suferit de vărsături și diaree.
Restaurantul RiFF, care are o stea Michelin și este descris ca servind „bucătăria inovatoare”, a fost închis și autoritățile spaniole au prelevat probe pentru a stabili cauza otrăvirii.
Pe lângă femeia care a murit și membri familiei ei, alte 26 de persoane care au luat masa la restaurant în perioada 13-16 februarie au suferit de intoxicație alimentară.
Un purtător de cuvânt al ministerului regional al sănătății din Valencia a declarat pentru BBC News că inspectorii de siguranță alimentară au verificat RiFF luni, dar nu au putut găsi o cauză evidentă. S-au luat mai multe eșantioane din mai multe feluri de mâncare care au fost servite ca parte a unui meniu de degustare. Acestea au fost trimise la Institutul Național de Toxicologie pentru analiză.
Se bănuiește că ar fi vorba de mai multe ciuperci folosite în prepararea farfuriilor, dar oficialii au declarat presei locale că așteptau rezultatele testelor înainte de a face declarații pe această temă.