Retractorul Alexis, numit, pe scurt, AWR, a fost lăsat în interiorul mamei neozeelandeze după ce bebelușul ei a fost adus pe lume la spitalul din orașul Auckland în 2020.
În urma investigațiilor inițiale în acest caz, Te Whatu Ora Auckland, fostul Consiliu de Sănătate al districtului Auckland, a susținut că nu a reușit să ofere îngrijiri corespunzătoare pacientei, care avea 20 de ani la momentul operației de cezariană.
Luni, Comisarul pentru Sănătate și Dizabilități din Noua Zeelandă, Morag McDowell, a constatat că Te Whatu Ora Auckland a încălcat codul drepturilor pacientului.
Există un precedent semnificativ prin care să deducem că, atunci când un obiect străin este lăsat în interiorul unui pacient în timpul unei operații, îngrijirea a fost sub standardul corespunzător. Este un eveniment care nu trebuie să aibă loc niciodată.
Morag McDowell, Comisarul pentru Sănătate și Dizabilități din Noua Zeelandă:
Raportul lui Morag arată că „un retractor Alexis (AWR), un dispozitiv cu care medicii trag înapoi marginile unei răni în timpul unei intervenții chirurgicale, a fost lăsat în abdomenul ei după cezariană. Acest lucru a făcut ca femeia să sufere de dureri abdominale cronice până când dispozitivul a fost descoperit întâmplător la o tomografie abdominală”.
AWR-ul extra mare, „de mărimea unei farfurii de cină” și conceput ca să contracte inciziile cu diametrul de până la 17 cm, nu a fost detectabil cu raze X, conform raportului.
Acesta a fost în cele din urmă îndepărtat din abdomenul femeii în 2021, la aproximativ 18 luni de la procedura inițială și de la o serie de vizite la medicul de familie.
În timpul operației din 2020, în sală se aflau un medic chirurg, un chirurg primar, o asistentă de instrumentar, trei asistente medicale, doi anesteziști, doi tehnicieni de anestezie și o moașă de sală.
Dr. Mike Shepherd, directorul de operații al grupului Te Whatu Ora pentru Te Toka Tumai Auckland, și-a cerut scuze pentru eroare.
„În numele serviciului nostru de sănătate a femeilor de la Te Toka Tumai Auckland și Te Whatu Ora, aș dori să spun cât de rău ne pare pentru ceea ce i s-a întâmplat pacientei și să recunosc impactul pe care acest lucru îl va fi avut asupra ei”, a declarat dr. Mike Shepherd.
El a adăugat că a serviciul medical a revizuit modul în care a fost îngrijită pacienta și că această reevaluare a dus la îmbunătățirea sistemelor și proceselor lor medicale, astfel încât în viitor să nu mai aibă loc incidente similare.
durban22 • 05.09.2023, 06:58
Peste tot sant medici cu capul in aer care si in strainatate isi cer doar scuze si nu patesc nimic pentru greselile lor !.