Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au continuat cercetările în cazul femeii care a fost filmată în timp ce își lovea fără milă câinele, iar la locuința acesteia au găsit un alt animal, care, la rândul lui, era chinuit.

Femeia și fiul ei au fost amendați de oamenii legii din Dolj cu 17.000 de lei.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că, la data de 30 august, o femeie de 76 de ani, din comuna Întorsura, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale, ar fi aplicat mai multe lovituri unui exemplar canin, care ulterior ar fi fost abandonat pe câmp de către fiul acesteia, un bărbat de 54 de ani, din Craiova. Deplasându-se la locuinţa femeii, poliţiştii au găsit un alt căţel, stabilindu-se că nu sunt îndeplinite condiţiile de bunăstare şi deţinere a acestuia. Astfel, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională conform Legii 205/2004, în valoare de 5.000 lei”, au precizat poliţiştii.

Poliţiştii au hotărât ca patrupedul să fie preluat de o asociaţie de protecţie a animalelor aflate în pericol. Totodată, bărbatul care a abandonat câinele pe un câmp a fost sancționat cu 12.000 de lei.

Câinele, ținut în lanț și lovit fără milă

Imaginile revoltătoare femeia care bate un cățel cu o furcă, într-o localitate din judeţul Dolj, au apărut, zilele trecute, în mediul online. Patrupedul este ținut lanţ şi nu se poate mişca, în timp ce femeia îl loveşte fără milă.

Un poliţist este anchetat de superiori după ce, sesizat fiind cu privire la situație, ar fi spus că nu este competenţa lui.

Urmărește-ne pe Google News