Femeia în vârstă de 83 de ani a fost găsită vinovată de uciderea fiului ei, Li, în vârstă de 46 de ani. Ea i-a dat acestuia 60 de somnifere, i-a acoperit nările cu vată și apoi l-a strangulat cu o eșarfă din mătase. În fața instanței, ea a spus că a făcut asta deoarece s-a temut că nimeni nu va avea grijă de fiul ei, după ce ea va muri.

Li s-a născut prematur și a suferit de mai multe boli. El nu putea să meargă sau să vorbească și avea nevoie în permanență de îngrijiri. Mama lui a fost cea care a avut grijă de el, însă, ajunsă la o vârstă înaintată, femeia a început să își pună întrebări legate de viitorul fiului ei: Ce se va întâmpla cu Li după ce ea va muri și cine își va sacrifica viața pentru a avea grijă de el? Ea a decis astfel să-l omoare.

„A fost vina mea că l-am născut și că l-am făcut să sufere. Mai degravă l-aș ucide, decât să îl las în grija altcuiva”, a spus femeia în fața instanței.

Ea a fost întrebată de ce nu a avut grijă ca fiul ei, de 46 de ani, să ajungă în grija fratelui său mai mare. Femeia a spus că nu ar fi vrut să îi dea acestuia această povară.

„Îmbătrânesc și devin tot mai slăbită, așa că aș putea să mor înaintea lui. Ideea de a-l ucidă mi-a venit cu o săptămână înainte și m-am luptat cu ea. Deși nu am vrut să fac asta, sunt vinovată”, a mai spus femeia.

Femeia a fost găsită vinovată, însă judecătorul a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare. „Merită îndurare, chiar dacă a încălcat legea”, a spus judecătorul.

Cazul a stârnit însă o adevărată dezbatere în China, în special pe rețelele de socializare. Oamenii au ținut să sublinieze viața dificilă pe care o au atât persoanele cu dizabilități, cât și cei care au grijă de ei.

„În această țară, o boală mentală sau o dizabilitate poate face ca viața unei familii obișnuite să fie un dezastru. Pentru acești oameni nu este suficient ajutor”, a scris un chinez pe o rețea de socializare. Unii au luat partea femeii. „Nimeni nu poate să înțeleagă dragostea acestei mame. Totuși a avut grijă de el timp de 46 de ani”, a scris un altul.

Alții au ținut să sublinieze că aceste situații sunt posibile deoarece eutanasia nu este legală în China. Aproximativ 2,7 milioane de oameni din China ar suferi de dizabilități. Cu toate acestea, doar 204.000 dintre ei pot să primească îngrijiri din partea unor centre specializate. Asta înseamnă că, în cele mai multe cazuri, familia este cea care are grijă de oamenii care suferă de astfel de probleme.


Citește și: Un român a fost ucis cu sânge rece în Spania. Ce l-a determinat pe criminal să-i înfigă cuțitul în inimă


 
 

Urmărește-ne pe Google News