Cu toate acestea, specialiștii au spus că răspunsul ei imunitar natural ar fi putut fi încă ”suficient” pentru a lupta împotriva coronavirusului, deoarece tipul de tratament pe care l-a primit pentru cancer ”nu provoacă neapărat boli care pun viața în pericol”.
Femeia a ajuns la Urgenţe la începutul anului, cu febră şi tuse severă, fiind confirmată cu COVID-19. A stat internată în spital timp de cinci zile, iar ulterior, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit, singurul simptom rămas fiind o starea de oboseală persistentă.
După aproape două luni, la doar două zile după ce a reluat tratamentul chimioterapeutic, femeia a dezvoltat din nou simptome caracteristice COVID-19, febră, tuse și dificultăți de respirație. A fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a venit, din nou, pozitiv, deşi testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 şi 6.
Starea ei s-a deteriorat în ziua a opta, iar două săptămâni mai târziu, femeia a murit.
Femeia nu a fost testată între infecții, astfel încât cercetătorii nu au teste negative confirmate. Cu toate acestea, la examinarea probelor cercetătorii
au confirmat că structura genetică a virusului a fost diferită în cazul celor două îmbolnăviri distincte.
”Expunerea anterioară la SARS-CoV-2 nu înseamnă neapărat imunitate totală garantată”, potrivit unui studiu publicat în The Lancet.