De ce s-a ascuns Petra timp de 31 de ani și a trăit jumătate din viață sub un nume fals? „Întotdeauna mi-a fost frică să nu fiu descoperită!”, a povestit femeia, vorbind despre anii petrecuți de ea sub o altă identitate.
Sâmbătă, un reporter de la programul RTL „Life – People, Moments, Stories” a vorbit cu femeia care a trăit și a muncit, fără să fie recunoscută, sub numele de Susanne Schneider, în Düsseldorf.
Studenta la informatică din Braunschweig a dispărut fără urmă în 1984, după o vizită la dentist. Günther K., ucenicul unui tâmplar care visa să ajungă celebru, a recunoscut că a ucis-o și cinci ani mai târziu, Petra a fost declarată moartă, deși nu a fost găsit niciodată un cadavru.
„Am dat cheile colegei mele de cameră din acel moment. Nu am vrut să le iau cu mine. Nu am vrut să fac probleme, dacă lipseau cheile”, a spus Petra, într-un interviu TV.
Abia după trei decenii, în 2015, totul a fost descoperit, după ce casa ei din Düsseldorf a fost spartă, iar proprietarul a chemat poliția. Când Susanne Schneider a trebuit să-și arate actul de identitate, ea a mărturisit poliției cine era cu adevărat.
Inspectorul acum pensionat Holger Kunkel e cel care a investigat dispariția și presupusa moarte a Petrei. El a spus: „Mi-a fost clar că Petra a fost ucisă. Aș fi pariat 100.000 de euro pe asta”. Cu greu a putut să înțeleagă că ea e în viață, în fața lui, în 2015. „În acel moment, eram polițist timp de 41 de ani și nu auzisem niciodată așa ceva. Acum știu de ce teroriștii se pot ascunde timp de 30 de ani”.
Petra a povestit că a reușit să rămână ascunsă și să nu fie recunoscută mai bine de trei decenii cu extremă precauţie. Ea a locuit inițial în Essen, în zona Ruhr, unde și-a plătit chiria în numerar. „Nu m-am dus la doctor”, spune femeia. Nu a avut niciodată o mașină și a călătorit doar cu autobuzul și trenul, uneori cu taxiul.
Femeia a decis, de asemenea, să nu plece în vacanță, pentru că „nu puteam să merg la o agenție de turism și să rezerv ceva”. Și-a ales numele Susanne Schneider pentru că este atât de discret.
„Trăind în mod discret și știind că există unele lucruri pe care pur și simplu nu le poți face”, așa spune că a reușit să nu fie recunoscută. A câștigat bani muncind ca femeie de curățenie sau tutore.
De ce a dispărut pur și simplu din vechea ei viață, pentru a începe una nouă la 350 de kilometri distanță? Petra a spus inițial că nu știe asta. Dar apoi, în timpul interviului, a coborât vocea.
„Cred că am devenit schizofrenică”, a continuat ea. Următoarele propoziții au fost și mai grele pentru femeie. „Am fost extrem de abuzată sexual în primii cinci ani de viață”.
Petra urmează acum un tratament psihologic și se împacă cu trecutul ei: „Expunerea a fost și o eliberare!” iPad-ul ei și internetul o fac fericită. Și: „Sunt fericită pentru dinții mei noi și că pot merge la medic când sunt bolnavă!”
gri57 • 18.03.2024, 09:45
..." În acel moment, eram polițist timp de 41 de ani și nu auzisem niciodată așa ceva " - Germania e o țară de fraieri , in România polițistul era deja pensionar la varsta de 45 de ani cu pensie mai mare decât salariul... Că șmecherii e smecheri