Pe rolul Judecătoriei Constanța s-a aflat judecarea cauzei civile privind-o pe G. Asan, în calitate de reclamantă, în contradictoriu cu fostul soț, S. Topârceanu, având ca obiect ordin de protecție.

La mijloc sunt și trei copii, doi dintre aceștia fiind căsătoriți, dar stau cu mama.

Femeia își acuză fostul sot de violență, în timp ce acesta pretinde că femeia stă mai mult beată.

În instanță, a fost prezentată și o înregistrare pusă la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, ascultată în ședință.

Față de modalitatea în care a fost gestionat de către lucrătorul de poliție apelul la 112, instanța a dispus emiterea unei adrese către comandantul de poliție de la Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a face verificări cu privire la modalitatea în care lucrătorul dispecerul gestionează convorbirile.

”În ceea ce privește persoana vătămată din prezenta cauză, operatorul a avut un limbaj nepotrivit, respectiv s-a referit la agresor numindu-l ”boschetar”, iar persoanei vătămate care a sunat la 112, i s-a spus ”nu ești normală”, ”nu ești sănătoasă”, se scrie în adresă în care s-au solicitat verificări.

În ceea privește cazul, instanța a admis cererea formulată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța de femeie. Astfel, s-a emis un ordin de protecție pentru o perioada de trei luni prin care se cere obligarea bărbatului să păstreze o distanță de 100 m față de victimă, precum și de locuința acesteia și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu victima. Totodată, a obligat pârâtul la plata către stat a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu avocat din oficiu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News