Cuplul și-a dat seama că nu va reuși să ajungă la timp la spital, astfel că soțul femeii a decis să pună vehiculul, marca Tesla, pe pilot automat după ce a setat sistemul de navigație către spital, aflat la 20 de minute distanță, în suburbia de vest a orașului Paoli.
Bărbatul a declarat că și-a pus ușor o mână pe volanul mașinii în timp ce avea grijă de soția sa. „Îmi strângea mâna până la punctul în care credeam că o va rupe. Îi spuneam: „Concentrează-te asupra respirației”. Acesta a fost și un sfat pentru mine. Simțeam cum îmi crește adrenalina”, a povestit bărbatul.
Femeia de 33 de ani a născut o fetiță chiar în momentul în care mașina a ajuns la spital. Asistentele au tăiat cordonul ombilical al bebelușului peste scaunul din față al mașinii.
Evenimentul a avut loc în septembrie și se pare că nou-născutul este primul „copil Tesla” din lume.
Cuplul a anunțat că fetița se va numi Maeve Lily, dar o vor alinta Tess, ca un omagiu adus producătorului de mașini electrice. „Mulțumesc inginerilor de la Tesla pentru designul genial al pilotului automat”, a spus Keating Sherry.
Nașterea în mașină a acestui copil reprezintă o veste bună pentru Tesla, care în ultima perioadă a fost afectată de o publicitate proastă din cauza problemelor de siguranță și a abuzurilor la locul de muncă.
Zilele trecute, o companie de taxiuri din Paris, Franța, a întrerupt utilizarea mașinilor Tesla Model 3 după un accident mortal. Tesla s-a confruntat anterior cu un proces în Florida, SUA, pentru un accident care a implicat moartea unui adolescent într-un Model S în 2019.
Avându-l cofondator pe cel mai bogat om din lume, antreprenorul PayPal și SpaceX, Elon Musk, compania a fost obligată să plătească daune în valoare de 137 de milioane de dolari unui angajat de culoare care a fost abuzat rasial. Tesla se confruntă și cu acuzații de agresiune sexuală din partea mai multor angajate.
Foto: EPA