Fetița, în vârstă de 12 ani, venită în vacanță din Republica Moldova, se afla în apă, marțea trecută, în stațiunea Eforie Nord – alături de sora ei și mama sa – în momentul în care curenții puternici le-au tras pe toate la fundul apei. Salvamarii, dar și scafandrii au căutat-o zile întregi pe fata de 11 ani, care nu a fost găsită până acum.
Din fericire, mama și sora au fost salvate la timp și au ajuns tefere la mal, dar nu același lucru s-a întâmplat și cu minora de 12 ani.
Tot marțea trecută, un adolescent de 14 ani a fost la un pas de moarte după ce s-a aventurat în largul mării, în Năvodari. El a fost adus la mal și transportat ulterior cu un elicopter SMURD la spital, informează reporterntv.ro
Săptămâna trecută, un polițist din Craiova s-a înecat în stațiunea Eforie Nord. Georgian Cazacu urma să-și sărbătorească logodnica.
Anul acesta, peste 60 de persoane au primit îngrijiri medicale pe plajele de pe litoral
Peste 60 de persoane au primit îngrijiri medicale în ultimele 10 zile din partea pompierilor SMURD dislocați pe plajele de pe litoralul românesc, inspectorii de prevenire a incendiilor aplicând și amenzi în valoare de peste 100.000 lei, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), citat de Agerpres.
IGSU anunță că de la operaționalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor SMURD (15 iunie a.c.), amplasate în principalele stațiuni ale litoralului românesc, au fost desfășurate peste 70 de misiuni, cele mai multe cazuri medicale fiind înregistrate în stațiunea Eforie Nord, unde au fost asistate 19 persoane, Costinești — 14 persoane, Mamaia — 13 persoane, Saturn — 11 cazuri, Techirghiol — 6 cazuri și Eforie Sud — 2 cazuri.
Salvatorii care încadrează echipajele cu șenilate au desfășurat 5 misiuni pentru preluarea de pe plajă a persoanelor cu diferite afecțiuni medicale și transportarea acestora în punctele de prim ajutor SMURD.
Pe întreaga durată a sezonului estival au fost instalate corturi de prim-ajutor SMURD pe plajele din Mamaia, Eforie Nord și Sud, Costinești, Saturn și Techirghiol.
Corturile sunt deservite, în fiecare zi, de trei pompieri paramedici și sunt dotate cu toate echipamentele necesare pentru acordarea prim-ajutorului medical calificat, precum și cu aer condiționat.
Lângă punctele de prim-ajutor staționează și șenilatele, capabile să asigure intervenția pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim-ajutor.
O atenție deosebită a fost acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe A2 și A4, astfel că în fiecare weekend mai multe echipaje asigură intervențiile (inclusiv cele medicale de urgență) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanța, Ialomița și București-Ilfov.
De asemenea, în zonele intens circulate din municipiul Constanța au fost înființate 15 puncte de lucru temporare, suplimentar față de cele 9 existente anul trecut.
Șase ambarcațiuni încadrate de pompieri scafandri asigură intervenția de urgență în Tomis, Siutghiol, Eforie Nord, Costinești, Saturn și Techirghiol.
Potrivit sursei citate, în această perioadă s-a dispus suplimentarea personalului și tehnicii existente la nivelul județului Constanța, cu efective și mijloace specifice din mai multe județe ale țării, care să optimizeze misiunile pompierilor salvatori.
Citește și:
- Canicula a trimis vedetele la mare. Au dat arșița din Capitală pe răcoarea de pe litoral | FOTO
- Parcurile acvatice de pe litoral cu acces gratuit pentru copii. Distracție pentru prichindei în Mamaia și Eforie Nord
- Pe scurtătură spre litoral. Libertatea îți spune cât te costă drumul spre mare și cât durează în funcție de mijlocul de transport ales
- Litoralul invadat de falsuri: Papuci Yoo Tobe și prosoape Louis Vuitton, vedete pe nisip