STS a transmis că fetița a sunat la numărul de urgență, întrucât s-a gândit că persoana care a pierdut portofelul are nevoie de el și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea fura cineva.
Copila a deschis portofelul ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112 a spus numele persoanei care îl pierduse și a cerut să i se facă legătura cu Poliția.
-112, ce urgență aveți?
– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
– Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
– În stația de autobuz, vizavi de (…).
– Cum te cheamă?
– R.C.E. și am 9 ani.
– Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
– Bine, mulțumesc mult.
„Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”, a transmis STS.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro