Părinţii ei au dorit ca, după decesul fiicei lor, creierul acesteia să fie prelevat şi conservat la o temperatură foarte scăzută, în speranţa că, într-o bună zi, ea va putea fi readusă la viaţă. Jonathan Head, jurnalist la BBC, i-a vizitat pe părinţii fetiţei, care locuiesc la Bangkok, pentru a vedea dacă aceştia au reuşit să depăşească acel moment dificil din viaţa lor.
Presa internaţională a relatat pe larg cazul fetiţei Matheryn Naovaratpong, cea mai tânără persoană din lume care a fost criogenată. Ea a murit pe 8 ianuarie 2015, la vârsta de 2 ani, din cauza unui cancer cerebral.
Părinţii ei, care sunt medici, au decis să apeleze la serviciile firmei Alcor. Este aceeaşi companie din statul american Arizona care păstrează în regim de conservare corpul neînsufleţit al unei legende a baseball-ului, Ted Williams, dar şi pe cel al fiului acestuia, John Henry Williams. Alcor este, de asemenea, o companie care a fost acuzată de practici care nu sunt tocmai „demne de încredere”, scrie Mediafax. Matheryn este cel de-al 134-lea client al companiei Alcor şi, de departe, cel mai tânăr client al firmei americane.
Costurile nu sunt deloc mici. Neurocrioprezervarea costă 80.000 de dolari. Dar, dacă pacienţii doresc un tratament complet pentru corpul lor, costul final este de 220.000 de dolari. Compania Alcor sugerează că aceste tarife sunt finanţate prin intermediul unei poliţe de asigurare de viaţă.
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!