O fetiță în vârstă de trei a fost trimisă în stare critică la Iași, în urma unei răceli severe. Micuța, de loc din Vlădeni, a intrat în stop cardio-respirator în cabinetul medicului de familie, notează botosaninews.ro. La fața locului a fost chemată o ambulanță, însă cadrele medicale au solicitat, la rândul lor, ambulanța cu medic TIM, datorită stării grave în care se afla copila.

După ce a fost resuscitată, fetița a fost transportată la Secția Pediatrie a Spitalului Județean, iar de aici medicii au decis să redirecționeze cazul către Iași.

„Starea era gravă, fiind o stare post-resuscitare, comă profundă. Am ajuns la Iași, dar pronosticul nu este favorabil” a declarat medicul Daniela Amarande, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoşani.

Diagnosticul pus a fost insuficiență respiratorie acută, observație bronhopneumonie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o serie de recomandări care vin în sprijinul celor ce vor să prevină problemele cauzate de temperaturile extreme.

Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 68, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.


Citește și: VIDEO| Dragoș Pătraru, despre «Iarna pe Facebook»: “Nu cred că zăpada trebuie să ne facă să ne certăm între noi ca nebunii”

Urmărește-ne pe Google News