Analia Boutet a născut, pe 3 aprilie 2012, o fetiță, botezată Luz Milagros. Mama a avut mari probleme în timpul sarcinii și a fost informată de doctori că trebuie să facă cezariană, chiar dacă era abia în șase luni, a notat elcinco.mx.

A fost de acord să facă cezariana, dar, de când a ajuns acolo, „doctorii au făcut totul greșit”. După o sumă de erori medicale, Luz s-a născut, dar imediat a fost luată de cadrele medicale.

Peste două ore, o asistentă a venit la patul mamei și a informat-o că micuța a murit. Peste 10 ore, mama și restul familiei s-au îndreptat spre morgă.

„Plângea ca un pisoiaș”

Tatăl micuței a tras sertarul, dar s-a dat imediat câțiva pași în spate. „Era acoperită cu o cârpă. Întâi i-am văzut mânuța atât de mică. Apoi corpul care se învinețise și era aproape congelat.

Când m-am uitat în ochii ei, m-a privit. Și plângea ca un pisoiaș”, a spus mama.

Analia a căzut la pământ, șocată de ceea ce văzuse. Copilul a fost spitalizat în stare gravă, fiind conectată la aparate pentru respirație artificială.

Fetița a suferit un atac de cord peste o săptămână. Peste ceva timp, a suferit încă un stop cardiac și a fost dusă din nou la spital. Doctorii i-au spus că doar 10 la sută din creier funcționa și le-au dat de înțeles celor din familie că nu mai are nicio șansă. Și le-au propus să accepte o „moarte demnă”.

Mama n-a vrut să audă de așa ceva, s-a luptat să facă rost de bani pentru tratamentele ei. Dar, pe 23 iunie 2013, Luz Milagros a murit.

De data aceasta, mama a îmbrăcat-o și a ținut s-o ducă ea la morgă. „Se uitau la mine ca și cum eram nebună, dar nimic nu mi se mai părea nebunesc atunci. Dacă se trezea din nou?”.

Familia a dat spitalul în judecată și a cerut 15,2 milioane de pesos drept despăgubiri.


Urmărește-ne pe Google News