Fosta contabilă-şefă de la Teatrul Bulandra este acuzată că și-a însușit 3,9 milioane de lei folosindu-se de 10 registre de casă „prin care s-ar fi dispus efectuarea a 160 de plăți în numerar către 33 de colaboratori”. Aceștia ar fi trebuit să primească bani pe drepturi de autor, dar, în realitate, nu aveau contracte cu instituția și fie nu au primit deloc banii, fie au primit mult mai puțin decât era trecut în documente, potrivit Poliției.

Cele trei femei reținute sunt fosta contabilă-șefă a Teatrului Municipal “Lucia Sturdza-Bulandra”, care potrivit anchetatorilor a comis faptele în perioada februarie 2018-august 2019, fosta casieră a Teatrului care a întocmit cele 10 registre de casă și o altă femeie care a fost complice.

Conducerea Teatrului Bulandra a precizat că persoanele implicate nu mai au calitatea de salariaţi încă din 2019.

„Teatrul Municipal ‘L.S. Bulandra a dat curs tuturor solicitărilor formulate de către organele abilitate în vederea desfăşurării anchetei penale. Persoanele menţionate în informaţiile publice nu mai au calitatea de salariaţi ai Teatrului Municipal ‘Bulandra încă din anul 2019. Fiind un dosar penal în curs de desfăşurare, nu putem oferi mai multe informaţii în acest moment”, se arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News