Maratonul a început sâmbătă dimineață, în situl natural al Pădurii de Piatră de pe valea Fluviului Galben din nord-vestul Chinei. După câteva ore de la startul competiţiei, condiţiile meteorologice s-au înrăutăţit brusc.

Ploi înghețate, pietre de grindină și vânturi puternice au lovit regiunea în care se desfăşura cursa. Pe măsură ce temperaturile au scăzut, alergătorii au început să sufere de hipotermie, scrie CNN.

Organizatorii maratonului au anulat cursa și au lansat o amplă acțiune de căutare pe teren accidentat a participanților la competiție, care a continuat și după lăsarea întunericului.

Concurenţii purtau tricouri și pantaloni scurți, iar valul de frig i-a luat pe nepregătite.

„La un moment dat, din cauza frigului, nu mi-am putut simți degetele. În același timp, și limba mea parcă a înghețat”, a mărurisit o participantă la concurs pentru publicația locală Red Star News.

„Am coborât la jumătatea muntelui și am intrat într-o cabană de lemn. Acolo mai erau încă vreo 10 alergători care coborâseră mai devreme și am așteptat aproximativ o oră să vină cineva să ne salveze. În cele din urmă aproximativ 50 de alergători s-au adăpostit în cabană”, a mai măsturisit concurenta.

Până duminică dimineață, 151 din cei 172 de participanți la cursă au fost salvați, opt dintre ei fiind internați în spital.

Alți 21 de concurenți au fost găsiți morți, potrivit publicației People Daily.

Distanța cursei, de 100 de kilometri, a fost mai mult decât dublă față de un maraton standard.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News