Informația a fost făcută publică și de jurnalista ucraineană Olga Tokariuk, pe contul ei de Twitter, care a scris că o rudă a femeii a confirmat că a vorbit cu Mariana la telefon și că i-a transmis că a născut o fetiță pe 10 martie, în jurul orei 22.00.
„Sunt bine, dar este foarte frig la Mariupol și bombardamentele nu se opresc”, a scris jurnalista în dreptul imaginii de pe Twitter cu Mariana, din timpul evacuării de la maternitatea din Mariupol.
Forțele ruse au atacat miercuri o maternitate din Mariupol. În urma atacului, trei persoane au murit, printre care o fetiță, iar mai multe femei însărcinate au fost evacuate.
Pe rețelele de socializare au apărut imagini după bombardamentul asupra spitalului, iar imaginile arătau cum medici, pacienți, inclusiv gravide în travaliu, au fost scoși din unitatea medicală.
O fotografie cu Mariana, rănită grav în urma bombardamentelor, în timp ce cobora scările maternității, a făcut înconjurul lumii.
Ambasada Rusiei la Londra a acuzat pe Twitter că imaginile atacului au fost falsificate, iar pe Mariana, bloggeriță ucraineană din industria de frumusețe, că „a jucat rolul ambelor femei însărcinate” în fotografiile pe care le-a evidențiat.
Ulterior, un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că platforma a șters respectivele tweet-uri „pentru că acestea încălcau regulile Twitter, în special politicile noastre privind comportamentul instigator la ură și comportamentul abuziv legat de negarea evenimentelor violente”.
De altfel, reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Poliaski, a calificat joi acuzația că a bombardat maternitatea din Mariupol drept „fake news” și a susținut că forțele ruse nu au bombardat o maternitate, ci o clădire preluată de mult timp de trupele ucrainene.
Atacul asupra spitalului de copii și maternității din Mariupol a avut loc, deși Rusia a fost de acord cu o încetare temporară a ostilităților, de 12 ore, pentru a permite ca și civilii să poată fi evacuați din mai multe orașe.