Plângerile soldaților au dus la chemarea caporalului în fața autorității disciplinare federale, unde au fost revelate detalii „picante”.

Martorii au raportat „deraierea verbală” a instructorului. „Trebuie să-ți fac [denumirea vulgară a actului sexual oral, n.r.] acum, ca să fii motivat?”, se spune că ar fi întrebat ea soldații.

Două săptămâni mai târziu, cu puțin timp înainte de a depune jurământul, caporalul a insistat: „O  bere și un oral seara și apoi sunteți din nou pe picioare”.

Femeia folosea porecle pentru bărbații aflați sub comanda ei, dintre care unele erau disprețuitoare. Nu-și amintea numele soldaților, dar îi știa după supranume, „Barbie”, „Rambo”,, „Hanni”, „Schnucki” (n.r. – Scumpete) sau Kebab Man”. Nu a fost nicio problemă, „recruții nu s-au plâns niciodată”, a declarat ea.

Anchetatorii au văzut „prea puțin temei” în acuzațiile de agresiune sexuală, așa că nu au fost formulate acuzații oficiale.

Instructoarei i-a fost interzis să mai folosească porecle pentru soldații ei și i s-a recomandat să acorde mai multă atenție „alegerii cuvintelor”.

De asemenea, au fost examinate și alte presupuse abateri ale caporalului. Ca răspuns la întrebarea unui soldat despre motivul pentru care a trebuit să-și curețe arma, ea a replicat: „Curățenia te eliberează”.

Pe porțile lagărelor de concentrare naziste scria „Arbeit Macht Frei („Munca te face liber”). Acuzațiile de susținere a nazismului au fost contestate de instructoare: „Jumătate din familia mea provine din Polonia și, prin urmare, nu aș folosi niciodată acest slogan”,

Și acest caz împotriva ei a fost închis.

Foto cu caracter ilustrativ: Facebook Bundesheer

Urmărește-ne pe Google News