În ultima zi a excursiei, mama a doi copii se simțise amețită și avea o durere de cap, simptome de deshidratare, dar nicio cantitate de apă nu-i putea sătura setea. Ea a băut într-un interval de doar 20 de minute patru sticle a câte 500 de ml de apă.

Când Ashley s-a întors acasă, s-a prăbușit în garaj, după ce a suferit o umflare severă a creierului și a leșinat. Nu și-a recăpătat niciodată cunoștința. La spital, medicii au diagnosticat-o cu intoxicare cu apă, numită și hiponatremie, care apare ca urmare a faptului că există prea multă apă în organism și insuficient sodiu.

Când Devon Miller, fratele lui Ashley Summers, a auzit de starea surorii sale, a fost neîncrezător: „A fost un mare șoc pentru noi toți. M-am întrebat, asta chiar e adevărat?” El a fost de față când Ashley s-a plâns că îi e sete: „A fost o plimbare de 20 de minute cu barca, atunci când au ajuns la doc, a băut patru sticle de apă în acele 20 de minute”.

Cunoscută și sub denumirea de intoxicație cu apă, hiponatremia se dezvoltă ca urmare a excesului de apă și poate provoca umflarea creierului.

Familia Summers a vizitat lacul Freeman, o destinație populară de vară situată la aproximativ 80 de mile nord de Indianapolis, într-o excursie cu barca. Familia a fost în vacanță de sâmbătă, 1 iulie, până marți, 4 iulie.

Marți seara, Devon Miller a primit un telefon legat de Ashley de la cealaltă soră a lui. Se prăbușise în garajul ei și a fost dusă la Spitalul Arnett, al Universității din Indiana: „Ashley este în spital. Are creierul umflat, doctorii nu știu ce provoacă asta, nu știu ce pot face ca să se micșoreze și situația nu arată bine”, i-a spus cealaltă soră. 

Ashley Summers nu și-a recăpătat niciodată cunoștința, iar medicii au diagnosticat-o cu hiponatremie. Afecțiunea apare atunci când cineva bea o cantitate excesivă de apă într-un timp foarte scurt, ceea ce blochează capacitatea sistemelor complexe de organe ale corpului, în primul rând rinichii, de a regla echilibrul fluidelor.

Scopul acestei reglări este de a atinge în organism un echilibru între apă și electroliți, cum ar fi sodiu, potasiu și clorură, ceea ce asigură o funcționare adecvată a celulei. Sodiul este crucial pentru capacitatea sa de a menține comunicarea între celule prin impulsuri electrice. De asemenea, sodiul ajută la absorbția nutrienților în sistemul digestiv și rinichi, ceea ce ajustează cantitățile de apă și electroliți reabsorbite în sânge sau eliminate prin urină.

 
 

Urmărește-ne pe Google News