În anul 2011, Universitatea clinică Inselspital din Berna a publicat în paginile revistei „BMC Health Services Research” rezultatele unui studiu care confirmă faptul că medicii au un scris oribil.
Acestă problemă aparent minoră, este de fapt foarte gravă. Același studiu nenționat evidenția că din 200 de cazuri de deces survenit în urma utilizării incorecte de medicamente, 25 la sută au avut drept cauză rețete cu scris indescifrabil.
Iar dacă aceste procente par departe de cazurile reale, o situație din Constanța demonstrează că și pacienții români pot fi afectați de scrisul ilizibil al medicilor, potrivit reporterntv.ro.
Mama unei fetițe de 2 ani nu i-a putut elibera tratamentul copilului din cauza faptului că farmacista nu a reușit să descifreze scrisul medicului. Pe rețeta copilului scria Ampicilină și Gentamicină, însă scrisul era ilizibil. O greșeală de tratament poate pune, în mod cert, viața pacientului în pericol.
Tot medicii sunt cei care trag un semnal de alarmă cu privire la această situație: “A luat un medicament cu altul prin simplul fapt că nu înțeleg scrisul. E o greșeală foarte mare. Foarte mulți pacienți pot avea boli asociate, poate să îi prejudicieze starea de sănătate. În loc să aibă un rol benefic, să fie nefolositor sau nebenefic pentru evoluția și starea de sănătate”, a declarat medicul de familie Camelia Vasilescu.
Sursă foto reporterntv.ro.