Erika Diarte-Carr era mama a doi copii, Jeremiah (7 ani) și Aaliyah (5 ani).

„Cu inima grea, aceasta este ultima actualizare pe care o voi oferi verișoarei mele Erika. S-a alăturat mamei ei Sylvia, fratelui ei JJ, unchilor ei Chava și Loui de cealaltă parte. A purtat o luptă lungă și grea. Era puternică și ținea enorm la copiii ei. Știu că a fost foarte recunoscătoare pentru tot sprijinul, dragostea și rugăciunile voastre”, a scris Angelique Rivera, verișoara femeii, pe Facebook.

O mamă a murit după ce a strâns un milion de dolari. Donații de la peste 38.000 de oameni

Erika Diarte-Carr a creat o campanie GoFundMe pe 18 septembrie pentru a acoperi costurile pentru propria înmormântare și a lăsa și „ceva în urmă pentru copiii ei”.

Ea și-a propus să strângă măcar 5.000 de dolari, dar pagina a atras rapid atenția și a primit donații de la peste 38.000 de oameni, strângând aproape 1,2 milioane de dolari până luni seara, 14 octombrie.

Diagnosticată cu cancer terminal în stadiul 4

În prima ei actualizare, Erika a explicat că, pe 7 mai 2022, a mers la spital pentru ceea ce credea că este o leziune la umăr, dar a fost „diagnosticată cu cancer terminal în stadiul 4”, în special, carcinom pulmonar cu celule mici (SCLC).

Apoi, pe 17 ianuarie 2024, ea a fost diagnosticată cu sindromul Cushing, o tulburare cauzată atunci când organismul „produce prea mult din hormonul cortizol pe o perioadă lungă de timp”, potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale. Doar 40 până la 70 de persoane dintr-un milion de oameni au această tulburare.

Banii rămași vor fi plasați într-un fond pentru copiii ei

Diarte-Carr a explicat cum sindromul Cushing a dus la alte probleme, inclusiv „creșterea rapidă în greutate, deteriorarea mușchilor și oaselor, hipertensiune arterială și diabet de tip 2”.

Ea a împărtășit în actualizarea din 18 septembrie că i s-au dat trei luni de trăit și a decis să finalizeze un „lucru dificil”, acela de a-și planifica propria înmormântare.

Ea a adăugat că suma care depășește costurile ei de înmormântare va fi plasată într-un fond pentru copiii ei. Pe 29 septembrie, fondul și-a depășit obiectivul și a strâns un milion de dolari.

La 1 octombrie, Rivera a postat pe Facebook că ea și Diarte-Carr au reușit să „planifice înmormântarea”.

Urmărește-ne pe Google News