Starețul Mănăstirii Dumbrava, părintele Vasile Crișan, spune că factura la gaze pentru luna noiembrie este de 40.781 de lei, iar cea pentru decembrie, de 62.503 lei.

„Pe lângă mănăstire, avem aşezământul social Sfânta Veronica, în care sunt mai multe module de asistenţă socială. Două case de bătrâni, una la Teiuş, una la Dumbrava. La Dumbrava, pe luna noiembrie, mi-a venit 40.781. Domnul ministru a fost aseară în direct, a explicat, eu sunt convins că se rezolvă, dar astăzi mi-a venit o factură – şi am rămas stupefiat – de 62.503 lei”, a spus starețul.

Acesta a precizat că, până în prezent, nu a avut o factură mai mare de 14.000 de lei la gaze. Spune că nu are cum să plătească facturile uriaşe şi ar putea fi nevoit să închidă centrul social, în care sunt îngrijite 200 de persoane defavorizate.

„Deci, peste 1 miliard în două luni, asta e numai gazul. Nu mai pun curentul, nu mai pun apa”, spune părintele Crișan.

Acesta a precizat că, pentru bătrâni, nu primește nimic de la stat. „Pentru casa de bătrâni nu primesc 5 bani. Am bătrâni care nu au pensie”, a mai spus Vasile Crişan.

Starețul are însă încredere că situaţia se va rezolva.

Ministrul energiei a declarat că furnizorii care au emis facturi fără compensare sunt obligaţi să le refacă. El a spus și că românii care au plătit deja aceste facturi, cu preţuri mărite, trebuie să îşi primească banii înapoi, iar sancţiunile pentru furnizori ar putea ajunge până la ridicarea licenţei.

200 de persoane sunt îngrijite în centrul social de la Dumbrava

Începută în 1998 şi finalizată în 1999, Casa de tip familial „Sf. Veronica” Dumbrava oferă servicii sociale pentru copii orfani sau abandonaţi de părinţi.

Tot la Dumbrava se află un cămin pentru persoane vârstnice, înfiinţat în anul 2001, cu o capacitate de 50 de persoane, dar și un centru de protecție pentru mamele însărcinate sau cu copii mici, fără adăpost.

Întregul complex de la Mănăstirea Dumbrava a fost construit din donații. Credincioșii sunt cei care ajută constant cu alimente și haine copiii și bătrânii din cadrul centrului.

În total, centrele sociale de la Dumbrava oferă servicii pentru circa 200 de persoane – copii, mame singure şi vârstnici.

Urmărește-ne pe Google News