Patroana restaurantului, maramureşeanca de 30 de ani Carmen Pop, a plecat de la ideea ca toţi românii cei care-i trec pragul să se simtă ca acasă. A decorat sălile cu linguri de lemn, ştergare cu motive populare româneşti şi farfurii de lut pictate şi chiar şi cu ştiuleţi de porumb. Bucătarul a fost adus special din România, la ca şi ingredientele şi mirodenii

A adus un bucătar tot din România

”Nu cred pe nimeni care spune că nu îi este dor de ţară. Şi noi simţim lipsa locurilor copilăriei”, ni s-a destainuit Carmen. Tocmai de aceea probabil, românii care duc lipsa bucatelor tradiţionale, vin la restaurant şi se bucură de sarmalele în foi de viţă, tochitură, ciolan afumat cu fasole, papanaşi, dar şi celebra pălincă.
Nu numai conaţionalii noştri au devenit însă dependenţi de bucatele româneşti, ci si belgienii, olandezii şi francezii. ”Mulţi ne-au povestit că după ce au vizitat ţara noastră s-au îndrăgostit de mănăstiri, de oameni şi de bucatele tradiţionale”, ne-a mai spus Carmen.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News