Alte două persoane, o femeie și un copil, au fost de asemenea rănite, potrivit lui Vladimir Rogov, membru al consiliului principal al administrației militar-civile proruse din regiunea Zaporojie.

Toate cele trei persoane au fost duse la spital, a precizat el.

Explozia a fost produsă de un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit lui Rogov, și a avut loc în apropierea unei piețe.

Rogov a precizat că un antreprenor local prorus a fost ținta atacului. CNN notează că a putut să verifice în mod independent aceste afirmații.

Informații contradictorii despre victima presupusului atac

Agenția rusă de știri RIA Melitopol relatează că „un oficial” a fost ucis. Ulterior, a apărut informația potrivit căreia mașina aparținea pompierului Dmytro Kucherkov, un colaboraționist, scrie Ukrainska Pravda.

Dmytro Kucherkov este fostul șef interimar al Departamentului din Melitopol al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei, care ar fost de acord să colaboreze cu ocupanții ruși.

Potrivit lui Vladimir Rogov, autoturismul Toyota Land Cruiser Prado, care a fost aruncat în aer, ar fi aparținut lui Ivan Tkach, antreprenor local, care deținea una dintre cele mai mari companii private de transport din Melitopol.

Rogov a mai declarat că „potrivit informațiilor preliminare, forța exploziei, care a distrus o mașină în apropierea pieței din strada Kirov, a fost de aproximativ 1 kg de explozibil în echivalentul TNT (trinitrotoluen, n.r.)”.

Canalele de Telegram au publicat mai multe fotografii și imagini video de la locul exploziei.

Nu este pentru prima dată când un atac cu mașină-capcană are loc în Melitopol.

Un vehicul aparținând ocupanților ruși a explodat în centrul orașului pe data de 23 decembrie 2022. Andrii Blavatskyy, un polițist recrutat de ruși, s-a numărat printre victime.

Dmytro Trukhin, fost deputat din partea Platformei de Opoziție – Pentru Viață, un partid prorus care între timp a fost interzis, a fost rănit într-o altă explozie, pe 15 noiembrie. Pe 6 decembrie, același lucru s-a întâmplat cu Mykola Volyk, un colaboraționist local.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News