Cei 143 de pasageri ai zborului AA1716 de la Greensboro la Aeroportul Internațional Dallas-Fort Worth (Texas) se pregăteau de decolare când o bubuitură puternică a zguduit avionul. Un camion de gunoi intrase în Boeingul companiei American Airlines!

„Iată ceva nou pentru aceia dintre noi care călătoresc cu avionul”, a scris pe X antrenorul de baschet Steve Forbes, aflat printre pasageri.

El a spus că incidentul s-a simțit ca un cutremur: „Stau în avion, în Greensboro, și mă pregătesc de plecare. Avionul începe să se clatine violent. Este un cutremur? Nu, doar o mașină de gunoi a intrat cu viteză în aparatul de zbor”.

Potrivit imaginilor de la fața locului, o parte din mașina de gunoi, care era operată de un contractor American Airlines, s-a rupt și a rămas înfiptă în aripa stângă a aeronavei.

Pasagerii au fotografiat modul în care echipajul Boeing, personalul aeroportului și poliția au înconjurat avionul, au inspectat și fotografiat daunele.

„Aeronava a fost scoasă din funcțiune pentru lucrări de întreținere”, a explicat un purtător de cuvânt al American Airlines.

Toți pasagerii și cei șase membri ai echipajului (doi piloți, patru însoțitori de zbor) au trebuit să părăsească avionul și să se întoarcă la aeroport.

Zborul către Dallas a fost reprogramat peste câteva ore, cu o nouă aeronavă. American Airlines a cerut scuze: „Mulțumim membrilor echipei noastre pentru profesionalismul lor și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile create”.

Urmărește-ne pe Google News