Accidentul a avut loc pe 5 noiembrie în districtul Raoping, Chaozhou, provincia Guangdong, din China de Sud, când un șofer Tesla pe nume Zhan parca un Model Y și a pierdut brusc controlul, apoi a rulat cu viteză mare pe o distanță de doi kilometri, lovind două motociclete și două biciclete, înainte de a se opri într-un impact violent într-o vitrină.

Mașina a ucis un motociclist și o elevă de liceu și ancheta poliției e în plină desfășurare, în vreme ce familia șoferului a luat legătura cu Tesla și a raportat accidentul. Poliția rutieră a exclus posibilitatea ca Zhan să conducă sub influența drogurilor și alcoolului și a menționat că vehiculul va fi testat.


https://twitter.com/nexta_tv/status/1591870304439222279?ref_src=twsrc%5Etfw 

Pe rețeauasocială Weibo au apărut mai multe detalii despre acident, inclusiv anumite circumstanțe tehnice. Astfel un utilizator a scris că șoferul a oprit pentru a-și parca Tesla în fața magazinului familiei, dar pedala de frână nu a funcționat și nu a putut opri mașina nici când a apăsat butonul parcare.

În imagini se vede cum mașina începe brusc să accelereze, urmând o cursă nebună în care au fost loviți mai mulți oameni, inclusiv șoferul din Tesla. Producătorul autoturismului a susținut, duminică, faptul că pe imagini nu se observă că luminile de frână s-ar fi aprins, iar datele mașinii arată că accelerația a fost apăsată 100% pe parcursul celor 2 km cât a durat cursa.

Urmărește-ne pe Google News