În noiembrie 2020, judecătoarele Lucreția Postelnicu (președintele completului) și Iuliana Ciolcă de la Curtea de Apel București au repus pe rol dosarul Hexi Pharma, deși rămăseseră încă din septembrie în pronunțare.
Motivul invocat de ele s-a clarificat la un termen din decembrie, când cele două au solicitat următoarele documente suplimentare:
- expertiză contabilă și chimică pe substanțele active intrate în firmă între 2015 și 2016, pentru a stabili dacă aveau cum să susțină cantitatea de dezinfectanți ieșită din fabrică;
- Fișe cu infecții nosocomiale de la spitalele care se constituiseră părți civile pentru recuperarea prejudiciului.
Joi, în fața completului de la Curtea de Apel a apărut și expertul judiciar ales pentru a face expertiza chimică, Daniela Teodorescu, având specializări chimie generală și chimia și ingineria substanțelor organice, petrochimie și carbochimie.
Amânat o lună și jumătate
Aceasta a clarificat cu judecătoarele ce anume va avea de analizat, însă a recunoscut că nu a studiat încă dosarul.
„Nu am fost încă la arhivă, a fost termenul prea scurt”, a spus Daniela Teodorescu. Ea a completat că a luat legătura cu celălalt expert, cel contabil, deoarece produsele au ieșit din fabrică având denumiri comerciale și „a rămas să facem împreună cu contabila primele 2-3 puncte din cerințe”.
Procesul va avea un nou termen pe 22 martie, ora 12:00.
În primă instanță, ambii directori ai companiei au fost condamnați – fostul directorul general Flori Dinu la 3 ani de închisoare, iar fostul șef al producției, Mihail Leva, la 3 ani și 8 luni de închisoare.
Dosarul a fost pornit în urma unei ample investigații a Gazetei Sporturilor din 2016, care a demonstrat că dezinfectanții Hexi Pharma ajunși în 300 spitale erau diluați.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro