„Cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar”, se precizează în comunicat.
Cei care nu au pregătire militară vor fi îndrumați către funcțiile pentru care „îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare”.
Potrivit MApN, sunt disponibile 417 locuri de rezervişti voluntari – ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați – în unităţi militare din București și 19 judeţe: Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Vaslui și Vrancea.
În luna aprilie, la două luni după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina, ministrul apărării spunea la Digi 24 că un rezervist poate să câștige 3.000 de lei pe lună în perioada în care face instrucție.
„În viitorii 4-5 ani ne gândim să aducem în zona aceasta de rezervă activă a Armatei în jur de 10.000 de voluntari şi credem că vom reuşi să facem acest lucru pentru că situaţia asta din Ucraina şi această nesiguranţă a noastră pe foarte mulţi i-a incitat nu numai să-şi ia paşapoarte, ci pe unii i-a incitat să facă pregătire militară pentru că li s-a activat şi sentimentul patriotic”, spunea atunci Vasile Dîncu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro