Uma S Valeti susține că este nevoie de o perioadă curpinsă între 9 și 21 de zile pentru ca aceste celule să de dezvolte în carne ce va putea fi comercializată la scară largă. Acest lucru va fi posibil în doar câțiva ani.
Avantajele acestui tip de carne sunt cel puțin două, spune omul de știință. Pe lângă faptul că nu există riscul de a fi infestată, nici nu este nevoie ca animalul de la care provine să fie ucis. Astfel, nu se va mai pune problema cruzimii față de animale, nici a dispariției anumitor specii din cauza consumului exagerat.
”Va fi o carne mai sănătoasă, obținută fără cruzime, mai sigură din toate punctele de vedere”, spune Uma S Valeti.
Pentru obținerea acestui tip de carne, medicul a prelevat celule cu capacitate de regenerare de la animalele de la care voia carnea de consum. Aceste celule intră apoi în contact cu oxigenul și nutrienți precum minerale și zaharuri și în maxim 21 de zile este complet dezvoltată.
Specialistul susține că deja a reușit să obțină carne de vită, iar acesta a trecut cu brio testele.
Creatorul cărnii artificiale are gânduri mari și recunoaște că își dorește ca în maxim trei ani această carne să se găsească deja în restaurante.