Deşi majoriatea oamenilor preferă sandvişurile cu roşii, din păcate, sucul pe care îl conţin din abundenţă face ca sandvişurile preparate de dimineaţă şi păstrate până la ora prânzului să semene, uneori, cu o bucată udă de mucava. Noua varietate de roşii va înlătura aceste inconveniente, fără ca tomatele să îşi piardă ceva din gustul lor original, susţin britanicii.
Tesco, cel mai mare retailer britanic, susţine că a descoperit prima varietate de tomate din lume care nu sunt zemoase şi că le va prezenta pe rafturile magazinelor din Marea Britanie la sfârşitul săptămânii.
Aceste roşii speciale au fost cultivate în Olanda, în cadrul unui program de selecţie ştiinţifică a soiurilor de legume care a început în 1986.
Testele specialiştilor au demonstrat că în timpul preparării unui sandviş cu tomate obişnuite, 8% din greutatea acestor legume se pierde după tranşare, iar apoi 12% din sucul lor îmbibă feliile de pâine, în mai puţin de o oră de la preparare.
Noul soi de de roşii îmbibă feliile de pâine doar cu 3% din sucul lor, şi asta abia după 12 ore de la prepararea sandvişurilor.