Mormintele au fost găsite în anii ‘90 de către arheologul german Frederica Kampp, dar ea a explorat doar poarta de intrare și nu a intrat niciodată în morminte.
Ambele morminte datează cel mai probabil din timpul dinastiei Noii Împărății și sunt vechi de aproximativ 3.000 de ani. De la descoperirea lui Kampp, “ambele morminte au rămas neatinse”, până anul acesta, când o misiune arheologică egipteană a început să le exploreze.
Cele două morminte se află în necropola Draa Abul Nagaa, lângă Valea Regilor, unde au fost îngropați mulți faraoni, inclusiv Tutankhamon.
Pe lângă obiectele funerare, arheologii au găsit “o mumie învelită în pânză”, a spus ministerul, adăugând că “studiile sugerează că mumia ar putea fi a unui oficial de rang superior sau a unei persoane influente”. Există două variante privind persoana care a comandat mormântul în care a fost găsită mumia. Ar putea fi vorba de o persoană numită Djehuty Mes, al cărei nume a fost gravat pe unul dintre pereți, sau scriitorului Maati, al cărui nume a fost înscris pe 50 de conuri funerare găsite în camera dreptunghiulară a mormântului.
Cel de-al doilea mormânt încă nu a fost escavat, dar din primele date se pare că a fost reutilizat în Antichitate.
Citește și: Închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile sociale pentru angajați și alte impozite (proiect)