Femeia susține că autoritățile turce au reținut-o în baza unor postări pe reţelele de socializare pe care le-a făcut în 2019.
Ea a fost eliberată după ce a luat legătura cu Ministerul german de Externe. Autorităţile turce nu au fost disponibile imediat pentru a comenta, subliniază Reuters.
În acest moment, subliniază Reuters, nu este clar ce postări pe reţelele de socializare crede ea că au declanşat mandatul de arestare din Turcia.
Akbulut a criticat guvernul turc pentru că „duce un război brutal împotriva populaţiei kurde în interiorul şi în afara graniţelor sale”, potrivit site-ului său oficial.
Voi merge din nou în Turcia în luna octombrie ca parte a delegaţiei Grupului parlamentar germano-turc şi, ca întotdeauna, nu mă voi abţine să-mi spun părerea: #FreeThemAll.
Gökay Akbulut, într-o postare publicată pe platforma X, fostă Twitter:
Akbulut, în vârstă de 40 de ani, a cerut ridicarea interdicţiei germane privind Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat grup terorist de Uniunea Europeană şi de Statele Unite.
În Germania trăieşte cea mai mare comunitate turcă din diaspora, dar relaţiile dintre Berlin şi Ankara au fost tensionate în ultimii ani din cauza criticilor germane faţă de represiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan împotriva presupuşilor opozanţi după lovitura de stat eşuată din 2016 şi din cauza ofensivei militare a Turciei împotriva miliţiilor kurde din Siria în 2019.
mariussorin75 • 14.08.2023, 22:08
Acuma nu poti sa mananci usturoi si sa te astepti sa nu iti miroase gura..nimic nu e intamplator