„Am făcut o evaluare cu ajutorul colegilor din CNCAV a activității și eficienței centrelor de vaccinare. Din cele 1.499 de fluxuri, adică peste 996 de centre de vaccinare, 45% din centre au o activitate medie și scăzută, însemnând că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România în conferința de presă săptămânală.
Valeriu Gheorghiță a spus că pentru a optimiza activitatea centrelor de vaccinare a transmis luni, 7 iunie, către toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București o adresă prin care solicită reevaluarea centrelor de vaccinare.
Valeriu Gheorghiță a precizat că în adresa respectivă au fost făcute mai multe propuneri:
- reducerea programului de lucru în acele centre și constituirea de echipe mobile care să vaccineze „door to door”, adică din ușă în ușă, îndeosebi în mediul rural.
- sistarea temporară a activității anumitor centre care nu mai au adresabilitate, pentru a fi eficienți în ceea ce privește persoane vaccinate, respectiv costuri.
Întrebat, în timpul conferinței, câte centre de vaccinare ar putea fi închise, Valeriu Gheorghiță a dat de înțeles că nu multe.
Marea lor majoritate nu se vor închide, foarte puține vor fi relocate ca și sediu, iar în celelalte se reduce personalul.
Coordonatorul campaniei de vaccinare:
Medicul a mai spus că aceste centre nerentabile sunt în general cele mici, cu un singur flux – cam 1-3 în fiecare județ. Activitate scăzută înseamnă, în cazul acestor centre, vaccinarea a mai puțin de 25 de persoane/zi.
Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro