Mai multe persoane au fost puse sub acuzare în legătură cu moartea accidentală prin supradoză a actorului Matthew Perry și cel puțin una a fost arestată, au declarat, joi, surse din forțele de ordine pentru NBC News.

Perry, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit cu fața în jos în jacuzzi, în locuința sa din Pacific Palisades, pe 28 octombrie 2023. Biroul de examinare medicală din Los Angeles a pus moartea sa pe seama efectelor acute ale ketaminei, un anestezic cu proprietăți psihedelice.

O autopsie a relevat niveluri de ketamină în sânge similare cu cele utilizate în timpul anesteziilor generale.

„La nivelurile ridicate de ketamină găsite în probele sale de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară, cât și depresia respiratorie”, a declarat raportul de autopsie. Moartea lui Perry a fost considerată un accident, fără dovezi de acte rele intenționate.

Nu este neobișnuit însă ca forțele de ordine să investigheze – și, în unele cazuri, să pună sub acuzare – persoanele care au furnizat drogurile care au cauzat un deces.

După moartea lui Michael Jackson, în 2009, medicul său personal, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omor involuntar pentru că i-a oferit cântărețului o doză fatală de droguri puternice.

Recent, procurorii federali din New York au pus sub acuzare patru bărbați care i-au furnizat actorului Michel K. Williams heroină cu fentanil care i-a provocat moartea în 2021.

„Înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei”, cauzele decesului

Moartea actorului Matthew Perry, la 54 de ani, a fost un accident ca urmare a „efectelor acute ale ketaminei”, potrivit Departamentului de medicină legală al comitatului Los Angeles, a transmis agenția DPA, în decembrie 2023.

Matthew Perry, devenit celebru pentru interpretarea personajului Chandler Bing în serialul american de succes „Friends”, a fost găsit „în stare de inconştienţă în jacuzzi din reşedinţa sa” pe 28 octombrie, după care a fost pronunţat decesul.

O examinare post-mortem a concluzionat că Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei, printre factorii care au contribuit la deces numărându-se „înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei”, analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

Actorul ar fi făcut terapie cu perfuzii cu ketamină pentru depresie și anxietate înainte de moartea sa, a raportat Variety. „Modalitatea morţii este accidentul”, a confirmat Departamentul de medicină legală.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News