Vara este încă în plină desfășurare, cu temperaturi în jur de 30 de grade Celsius până în jurul datei de 4 septembrie. Acest lucru mulțumește operatorii de piscine în aer liber din Austria. Cu toate acestea, acum se iau măsuri împotriva unei tendințe populare.

Interdicția va afecta bărbații care poartă boxeri pe sub pantalonii de baie. Mulți oameni consideră că plasa bermudelor este incomodă, iar lenjeria de corp este mai confortabilă. Pentru adolescenți și tineri, marca boxerilor a devenit, în timp, un simbol de statut.

În Tirolul de Sud această modă nu mai poate fi valabilă. „Pur și simplu nu este acceptabil ca oamenii să intre în lenjerie de corp”, a declarat consilierul orașului Bolzano, Juri Andriollo.

Acest lucru este deosebit de problematic din punctul de vedere al igienei, a insistat oficialul „nu are nimic de-a face cu moda, ci cu igiena de bază”.

Interdicția de a nu folosi lenjeria în apă se aplică și femeilor. Conform reglementărilor, intrarea în piscina Lido din Bolzano este permisă doar „în costum de baie”.

O campanie de conștientizare are scopul de a educa tinerii despre diferențele dintre lenjerie de corp și costume de baie. Cine nu respectă regulamentul de scăldat va fi expulzat din piscina exterioară.

La Viena, un astfel de regulament este în vigoare în bazinele municipale de zeci de ani. Bumbacul – și, prin urmare, lenjeria intimă – nu este permis.

Foto: altoadigepertutti.it

Urmărește-ne pe Google News