UPDATE, ora 21:09: Bilanţul final transmis de ISU Cluj marţi seară arată că, în urma fenomenelor meteorologice, forţe de la toate detaşamentele au intervenit în Cluj-Napoca, dar şi în comuna Floreşti.

Astfel, pompierii au desfăşurat intervenţii pentru a evacua apa din 15 subsoluri, 10 locuinţe, 3 curţi, 3 garaje şi o hală a unui operator economic.

„De asemenea, pompierii au ajutat două persoane să iasă dintr-un autoturism aflat pe strada Aurel Vlaicu, acesta fiind blocat în apă. S-a intervenit pentru a degaja doi arbori, dintre care unul căzut pe un autoturism pe strada Izlazului”, menţionează sursa citată.

În paralel, pompierii de la Detaşamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitaţi în localitatea Someşu Rece, la un incendiu care a distrus o locuinţă de aproximativ 40 mp. Acolo s-au deplasat echipajele de la Gilău şi Floreşti, pompierii stabilind că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un trăsnet.

„Din fericire, în urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime”, precizează ISU Cluj.

Știre inițială: Probleme s-au înregistrat în mai multe zone ale orașului, cele mai afectate străzi fiind Mureșului, Nirajului, Mihai Eminescu și Anton Pann. Șoferii au rămas blocați în trafic din cauza șuvoaielor de apă, iar canalizările nu au făcut față. Județul Cluj s-a aflat marți după-amiază sub avertizare cod portocaliu de furtună, iar autoritățile locale au emis și un mesaj RO-ALERT.

Conform ANM, marți, 27 august, în intervalul orar 16.15 – 17.15 se vor semnala averse care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină. Zonele afectate sunt: Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Moldovenești, Mociu, Sic, Călărași, Cămărașu, Căianu, Fizeșu Gherlii, Cătina, Țaga, Suatu, Petreștii de Jos, Geaca, Tureni, Pălatca, Aiton, Ploscoș.

Ploi torențiale și vijelii sunt așteptate, marți, 27 august, ANM anunțând un cod galben pentru cea mai mare parte a țării. În schimb, vestul și sudul României se va afla, în acele zile, sub cod galben de caniculă.

Vizate de codul galben de instabilitate atmosferică, valabil de marți, ora 10.00 și până miercuri, 28 august, la ora 3.00, sunt Transilvania, zona de munte, cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

FOTO: Știri de Cluj și Facebook/Meteoplus

Urmărește-ne pe Google News