Aici, într-un loc în care ar trebui să fie doar bucurie și distracție, oamenii experimentează și evenimente neplăcute.

La Hagen, au fost probleme cu bandele de hoți în ultimii ani, care furau, în general, telefoane mobile și portofele.

 „Sunt oarecum bucuros că nu am de-a face tot timpul cu compatrioți”, spune Sorin Giurgiuca, în vârstă de 34 de ani, aflat în patrulare, alături de doi polițiști nemți și colega sa din România, Lorena Marin.

La Hagen, numărul imigranților din România în comparație cu populația totală este mai mare decât în ​​ alte orașe din zona Ruhr. Însă în acest an, infractorii români îi numeri pe degete.

Cei doi polițiști români au călătorit în Hagen cu câteva zile înainte de Crăciun, dar au fost dislocați și în alte orașe. „Aici ne concentrăm pe patrulare”, spune Tim Sendler, purtătorul de cuvânt al poliției din Hagen.

Acest lucru aduce multe avantaje. „Mai ales în situații dinamice, de exemplu când este important să obținem rapid o descriere pentru a prinde un făptuitor”, spune Tim Sendler,

„În mod normal, în astfel de situații trebuie mai întâi să vină un interpret. Acum putem acționa mai repede”, arată polițistul.

Implicarea polițiștilor români reprezintă un avantaj și când vine vorba de prevenție. „Vedem adesea oameni care călătoresc cu gențile sau rucsacurile deschise, invitându-i, practic, pe hoți să fure”, explică Lorena Marin. „Dacă aceștia sunt turiști români, noi suntem cei care le atragem atenția”, spune polițista.

„Până la urmă – spune ea – este vorba întotdeauna despre siguranța cetățenilor. „Nu contează dacă sunt nemți, români sau persoane cu alte naționalități, toată lumea trebuie protejată”, a precizat Lorena Marin.

 
 

Urmărește-ne pe Google News